Deprecated: Function strftime() is deprecated in /home/web451/domains/volkstuindalfsen.nl/public_html/includes/page-header.php on line 9
Dalfser Volkstuinvereniging

Welkom

Zoveel leden als de Dalfser Volkstuinvereniging telt, zoveel redenen zijn er om een volkstuin te hebben. De een doet het puur om de eigen groente te kunnen verbouwen en voor de ander is het hebben van een moestuin meer een gezellige bezigheid. Eén ding staat vast: een volkstuin geeft je een zinvolle vrijetijdsbesteding.

In maart 1975 was de oprichtingsvergadering van de volkstuinvereniging in café-restaurant 'Het wapen van Dalfsen'. Er waren toen 32 belangstellenden. Het aantal leden is sindsdien flink gegroeid. De leden zijn jong en oud, vrouwen en mannen, groen en ervaren!

Op ons complex aan de Ruitenborghweg liggen circa 70 percelen. De meeste percelen hebben een grootte van 1,0 are. Als er ruimte beschikbaar is, kunnen er twee percelen worden gecombineerd.

Hoe je je volkstuin gebruikt, is - binnen bepaalde grenzen - helemaal vrij. Het ene lid specialiseert zich volledig in de groenteteelt, terwijl een ander juist veel meer plezier heeft in de variatie tussen groente, fruit en bloemen. Voor de ene persoon ligt de nadruk op de zomerse helft van het seizoen, terwijl een ander zich bijna het hele jaar rond vermaakt.

Het hebben van een volkstuin heeft niet alleen als leuk voordeel dat je in de supermarkt de groenteafdeling kan overslaan maar krijg je ook gratis extra lichaamsbeweging in de buitenlucht. Van tuinieren is bewezen dat het stress vermindert en onderzoek van de Wageningen Universiteit toont aan dat een volkstuin erg gezond is. Los van al deze nuttige aspecten is het ook gewoon erg gezellig en leerzaam.

Met bijdragen van:

sponsor
Welkoop Dalfsen

illustratie illustratie illustratie

Deprecated: Function strftime() is deprecated in /home/web451/domains/volkstuindalfsen.nl/public_html/includes/page-footer.php on line 9