Deprecated: Function strftime() is deprecated in /home/web451/domains/volkstuindalfsen.nl/public_html/includes/page-header.php on line 9
Dalfser Volkstuinvereniging

Actueel - Archief

Op deze pagina leest u onze oudere nieuwsberichten.
Klik voor actueel nieuws bovenin de menubalk.

Volkstuinvereniging te gast bij de buren

13 oktober 2012

Onze buurman Waterschap Groot Salland organiseerde op 13 oktober een open dag op hun waterzuiveringscomplex. Wij werden als buren uitgenodigd om met een kraam op de informatiemarkt te komen staan.

Het publiek werd in de gelegenheid gesteld om rondgeleid te worden op het terrein en uitleg te ontvangen over de verschillende installaties. In een tent was er de mogelijkheid om op de hoogte te worden gebracht over de techniek en allerlei ontwikkelingen die te maken hadden met de zuivering van het rioolwater.

Onze kraam lag vol met lekkere groenten en mooie bloemen van onze leden. Het waterschap stelde onze komst zeer op prijs en ook het publiek gaf leuke reacties en complimenten. Het was een prima dag en in de toekomst zeker voor herhaling vatbaar.

de informatiekraam tijdens de open dag de informatiekraam tijdens de open dag

Jaarvergadering 2013

5 februari 2013

Op 5 februari vindt onze jaarvergadering plaats in centrum De Overkant op het Kerkplein.

Op de agenda staan de vaste agendapunten zoals de behandeling van het jaarverslag en de financiële stukken. Ook is er de bestuursverkiezing en worden de pacht en contributie voor 2013 vastgesteld. De tuincommissie zal haar verslag doen en er zal worden gesproken over onkruidbestrijding.

Na de pauze zal een gastspreker vertellen over Vluchtelingenwerk. Dit mede omdat enkele leden binnen onze vereniging binnen dit werk vallen en bij ons op de tuin een mogelijkheid vinden om makkelijker te integreren.

Wij hopen u op 5 februari allemaal te ontmoeten!

Aanbieding bamboestokken

22 februari 2013

Er is een aanbieding gespot op marktplaats voor nieuwe bamboestokken. De stokken zijn 2,44 meter lang en 2 cm dik. Ze gaan per bundel van 50 voor 22,50 Euro. Als u geinteresseerd bent in een bundel (of een halve bundel) stuur dan een email via het contactformulier onderaan de webpagina voor het einde van februari. De bundels zullen dan op de tuin worden afgeleverd.

--
Deze aanbieding is voorbij; de bamboestokken zijn op.

Een nieuw jaar, een nieuw seizoen

3 januari 2014

Terwijl de laatste spruiten, boerenkolen en prei nog op het veld staan, staat een nieuw plantseizoen ook alweer voor de deur. De voorraad met zaden wordt gecontroleerd en bij sommigen staat het eerste pootgoed binnenkort alweer (thuis) onder het glas.

Omdat er elk jaar wel enkele leden hun perceel opzeggen, is er ook elk jaar weer plaats voor een aantal nieuwe leden. De winter is bij uitstek het beste moment om lid te worden. Uw nieuwe perceel groeit als het ware met het seizoen mee. Bent u nog niet zo handig met tuinieren dan is dat geen probleem. Er zijn bijna altijd wel leden op het complex aanwezig die u met raad terzijde kunnen staan.

Onderaan deze pagina staat hoe u met ons contact kunt opnemen om een keer te komen kijken of om lid te worden van onze vereniging.

een nieuw seizoen een nieuw seizoen

Tuinzadenruilbeurs in Zwolle

22 januari 2014

Op zaterdag 15 februari tussen 13.30 en 16.00 uur vindt er op Wijkboerderij De Schellerhoeve, Schellerpark 101, 8017 NZ Zwolle een tuinzadenruilbeurs plaats.

Heeft u zaden van vaste planten, 1- of 2 jarige bloemen, kruiden, groenten of zaden bestemd om insecten aan te trekken.

Wilt u uw kennis delen of heeft u informatie over vergeten groenten, eigen biologisch zaad oogsten, biodiversiteit, een eigen tuin starten of gewoon belangstelling voor deze middag met Pluktuin Schellerhoeve, Transition Town Zwolle en de Bijenteeltvereniging Zwolle e.o., kom gerust langs.

We kijken uit naar je komst.

via Facebook: Het evenement Tuinzadenruilbeurs 2014 https://www.facebook.com/events/564606073631234/?fref=ts

Jaarvergadering 2014

25 januari 2014

Om alvast rekening mee te houden en in de agenda te zetten: de jaarvergadering zal dit jaar plaatsvinden op

donderdag 6 maart

(niet 27 februari zoals eerder hier aangekondigd). Alle leden ontvangen binnenkort een uitnodiging en een agenda.

Open huis Trefkoele+

13 augustus 2014

Binnenkort opent de Trefkoele haar deuren weer! Completer dan ooit. Om dat te vieren is er op vrijdag 26 en zaterdag 27 september voor alle inwoners een open huis en worden er diverse activiteiten georganiseerd. U kunt het hele gebouw bewonderen en op een leuke manier kennismaken met de deelnemende organisaties en heel veel verenigingen.

De kraam van de volkstuinvereniging staat op het buitenterrein en we zijn present op zaterdag 27 september van 13.00 tot 17.00 uur.

We hopen u daar te ontmoeten. U bent van harte welkom!

trefkoele+

Verslag van het open huis Trefkoele+

16 oktober 2014

De verenigingenbeurs bij de opening van de vernieuwde Trefkoele was een succes! De Dalfser Volkstuinvereniging was ook aanwezig en toonde haar tuinderskunsten. In de kraam stonden weelderige produkten uitgestald met een rijke variatie aan soorten: van knolvenkel tot braam, van exotische paprika's tot pittige pepers, van reuzenpompoenen tot de vertrouwde boerenkool etc. etc!

Zo'n negentig mensen stonden in de file om het gewicht van een knal rode kool te raden. Na sluiting ging de prachtige, compacte en goed gesloten kool met een gewicht van 8660 gram naar dhr. A. Schrijver aan de Koningsvaren. Hij zat er met zijn 8600 gram er het dichtstbij.

De volkstuinvereniging ploegt voort en support ook de sporters in de Trefkoele onder het motto: niet naar sport, zonder groente op je bord!

opening trekfoele opening trekfoele

Jaarvergadering 2015

22 november 2014

Op donderdag 19 februari vindt onze jaarvergadering 2015 plaats.

Meer informatie volgt maar zet deze datum vast met een uitroepteken in uw agenda want we hopen op uw komst! Aanvang 20.00 uur.

Zaden- en plantenruilmarkt

16 maart 2015

De Dalfser Volkstuinvereniging organiseert tijdens de Lentefair van de ondernemersvereniging Ondernemend Dalfsen een zaden- en plantenruilmarkt. De bedoeling van deze markt is dat u zaden, stekjes of plantgoed met dorpsgenoten met gesloten beurs kunt ruilen.

11 april 2015, van 10 tot 12 uur
achter de Grote Kerk (Kerkplein)

Spelregels

 • Iedereen mag zaden, stekjes of planten inbrengen en naar eigen inzicht daarvoor iets anders meenemen van ongeveer dezelfde waarde.
 • Zaden in porties goed verpakken (in envelop of liever in doorzichtige zakjes) met de nodige informatie zoals:
  • Nederlandse naam (eventueel botanische naam)
  • Herkomst (biologisch/ winkel/ eigen oogst/ gentech/ (on)bespoten)
  • Jaartal waarin geoogst is
 • Plantjes voorzien van een kaartje met in ieder geval de soort of naam.
 • Wat mag er te ruil aangeboden worden:
  • Zaden (van bloemen en groenten)
  • Bollen
  • Bloemen (stekjes)
  • Groentenplantjes (uit voorzaai, bij voorkeur onbespoten en anders vermelden)
  • Fruitstruiken/bomen
  • Andere struiken en bomen (van grote exemplaren alleen een foto)
  • Kamerplanten (stekjes)

Het is niet de bedoeling dat wij uiteindelijk met bomen en struiken blijven zitten die we zelf moeten gaan afvoeren. Van grote bomen en struiken kunt u ook een foto van de plant met uw contactgegevens in de kraam neerleggen. Iemand die de plant dan wil hebben kan dan contact met u opnemen.

Alle zaden die overblijven gaan mee naar de volgende ruilmarkt.

Gevonden voorwerp

29 maart 2015

Er is op het complex een ringetje gevonden.
Als iemand dit ringetje herkent kan je contact opnemen via het contactformulier op deze website.

De gevonden ring

Volg ons op Facebook

29 maart 2015

De Dalfser Volkstuinvereniging heeft een eigen Facebook-groep. Deze is voor iedereen met een Facebook account toegankelijk.
Op de pagina worden tips en trucs uitgewisseld.

Klik hier om naar de Facebook-pagina te gaan

Pompoenwedstrijd

24 april 2015

Ter ere van ons 40 jarig bestaan organiseren wij een pompoenwedstrijd. Iedereen mag meedoen en eind oktober wordt er een passende prijs uitgereikt. Wie gaat de uitdaging aan en wordt pompoenkampioen?

Er zijn enkele spelregels van toepassing op de wedstrijd:

 • Iedereen mag meedoen
 • Meedoen kan met zaden die uitgereikt zijn door de volkstuinvereniging
 • Bij de beoordeling wordt gelet op o.a. kleur, vorm, volume, gewicht en presentatie
 • Om mee te doen aan de wedstrijd stuur je voor 15 oktober vijf foto's van jou en je pompoen(plant) gemaakt in juni, juli, augustus, september en oktober. en die stuur je naar pompoen@volkstuindalfsen.nl
 • Vermeld daarbij je naam, adres, geboortejaar en diameter van de pompoen
 • Voor de beoordeling blijft de pompoen aan de plant.
 • De foto's kunnen worden gebruikt als promotiemateriaal
 • Het bestuur van de vereniging kiest een winnaar

Wil je meedoen en heb je geen zaden? stuur dan een bericht naar pompoen@volkstuindalfsen.nl

Plaats voor nieuwe leden

27 april 2015

Wij hebben nog een aantal percelen beschikbaar voor nieuwe leden.

Meer informatie over het lidmaatschap kunt u vinden onder de kop 'Contact'.

Volkstuinders geinterviewd door Groen Gebogen

31 mei 2015

Twee van onze leden zijn onlangs geïnterviewd door Groen Gebogen, het lokale digitale groenblad. In Groen Gebogen vind je verhalen over inwoners en ondernemers met een groen hart. Dalfsenaren vertellen over hoe zij hun leven duurzamer hebben ingericht. Het gaat over energie besparen, gezond eten, groene vingers, duurzame uitvindingen, dierenliefde en levenslust.

Klik hier voor de interviews met Paul Zijlstra en Klara Peek.

Paul Zijlstra in Groen Gebogen Klara Peek in Groen Gebogen

Deprecated: Function strftime() is deprecated in /home/web451/domains/volkstuindalfsen.nl/public_html/includes/page-footer.php on line 9